Elektrische rolstoel

Wanneer je graag zelfstandig wilt (blijven) rijden maar bijvoorbeeld het gebruik van een handbewogen rolstoel niet meer lukt, dan kies je vaak voor elektrische ondersteuning of een elektrische rolstoel. Een rolstoel van 2KERR is ook een goede oplossing wanneer je een (loop)beperking hebt en er toch lekker (en wat langer) op uit wil.

Met een elektrische rolstoel kan je gemakkelijk wat langere afstanden overbruggen als dat met een handbewogen rolstoel of ter been niet (meer) lukt. Er zijn verschillende soorten:
• Voorwielaandrijving, deze rolstoel heeft grote wielen voor en kleine zwenkwielen achter. Deze rolstoel rijdt gemakkelijk over obstakels maar is minder stabiel.
• Achterwielaandrijving, deze rolstoel heeft voorop zwenkwielen en daarachter grote wielen. Deze rolstoel is zeer stabiel maar minder wendbaar.
• Midwielaandrijving, deze rolstoel heeft zowel voor als achter zwenkwielen met daartussen grotere wielen. Dit type rijdt gemakkelijk over schuine hellingen maar kan daarentegen snel vast komen te zitten.
• Actieve balansrolstoel, deze rolstoel maakt gebruik van balanstechniek en heeft twee grote wielen en is voorzien van parkeersteunen. Deze rolstoel rijdt gemakkelijk over verschillende ondergronden en is zeer wendbaar. Dit type rolstoel bestuur je door gebruik te maken van gewichtverplaatsing van je bovenlichaam.
• Passieve balansrolstoel, deze rolstoel maakt ook gebruik van balanstechniek maar is eenvoudiger te besturen door middel van een joystick. Ook deze balansrolstoel rijdt gemakkelijk over verschillende ondergronden en is zeer wendbaar.
• Volledig elektrische rolstoel met balanstechniek en 4-wielaandrijving, deze iBOT elektrische rolstoel is uniek in zijn soort. Het is een multifunctioneel mobiliteitshulpmiddel waarmee je dingen kan doen die voorheen onmogelijk waren.

Elektrische rolstoel met balanstechniek

Een elektrische rolstoelen van 2KERR maken allemaal gebruik van (Segway) balanstechniek. Wat heel erg belangrijk is om te weten: je hoeft hier zelf niets voor te doen, je hebt niet per see een goede balans nodig. Door deze speciale techniek is het mogelijk om op 2 wielen te rijden. Dit type rolstoel wordt ook wel balansrolstoel genoemd. Zoals die naam al doet vermoeden, blijft deze rolstoel door de techniek zelf in balans.

Een elektrische rolstoel voor in de bossen?

In tegenstelling tot een ‘gewone’ elektrische rolstoel of een handbewogen rolstoel kan een rolstoel met balanstechniek met gemak rijden over veel verschillende soorten ondergronden. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld door het bos en over zandwegen te rijden. Je hoeft dus niet meer op zoek naar een wandelroute speciaal geschikt voor rolstoelen maar je kan gewoon overal komen met een balansrolstoel. Iedereen wil toch graag naar buiten en genieten van de natuur!?

Kan ik het strand op met een elektrische rolstoel van 2KERR?

Naast bospaden en zandweggetjes is ook het strand (weer) bereikbaar met een elektrische rolstoel. Op veel Nederlandse stranden is een speciale strandrolstoel te huur, maar hoe fijn zou het zijn als je gewoon met je eigen rolstoel het strand op kan? Dan is mogelijk met een balansrolstoel van 2KERR! Afhankelijk van het type elektrische rolstoel en welke banden je gebruikt, rijdt je zo het strand op om te genieten van de vrijheid!

Elektrische rolstoel

Hoe werkt de rolstoel met balanstechniek?

Goed om te weten is dat de rolstoel zelf de balans houdt, de (Segway) techniek zorgt er 100 keer per seconde voor dat je perfect in balans blijft en dus niet omvalt. De rolstoelen van 2KERR zijn voorzien van een afneembaar stuur of een joystick (afhankelijk van het merk en type).

De iBOT elektrische rolstoel gaat net een stapje verder, in de balansmodus kom je op gelijke hoogte met je familie, vrienden of geliefde. Maak een wandeling op ooghoogte, niet op kruipsnelheid maar écht op wandeltempo. Alle types elektrische balansrolstoelen kunnen rond de as draaien en zijn daardoor zeer wendbaar, ook in kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld een lift. Dorpels en drempeltjes zijn voor jou als rolstoelgebruiker geen obstakel meer.

BI-GO balansrolstoel

De Bi-Go balansrolstoel geeft je het gevoel van ultieme vrijheid met een stoere look. Een robuuste no-nonsens oplossing voor mensen die hun eigen pad kiezen.

Meer informatie

iBOT elektrische rolstoel

De zeer geavanceerde techniek van iBOT gaat verder dan een balansrolstoel.

Meer informatie

Scewo BRO elektrische rolstoel

In de Scewo BRO rijd je veilig en behendig over verschillende ondergronden of geheel automatisch en zelfstandig de trap op en af.

Meer informatie

Nieuw: elektrische rolstoel met autonome traploopfunctie

Plaatsen die normaal niet te bereiken zijn, zijn nu toegankelijk in de Scewo BRO elektrische rolstoel. Met behulp van de autonome traploopfunctie bezoek je openbare gebouwen en winkels of neem je kleine opstapjes. De Scewo BRO traploop rolstoel helpt je om alle barrières te overwinnen!

Elektrische rolstoel kopen

Het instap model elektrische (balans)rolstoel van 2KERR begint bij een prijs vanaf ongeveer € 12.950, afhankelijk van je wensen natuurlijk. Er zijn via de gemeente genoeg mogelijkheden voor het financieren van dit soort elektrische rolstoel. Je zou namelijk gebruik kunnen maken van de WMO of een PGB via je gemeente. De elektrische rolstoel van 2KERR valt niet in het kernassortiment van de gemeente, daardoor wordt deze dus niet standaard verstrekt. Maar geen nood, het kan wel via een maatwerkvoorziening. Wij kunnen je hier uitgebreid over adviseren en we kunnen je helpen met de noodzakelijke procedure.

Naast de nieuwe rolstoelen met balanstechniek heeft 2KERR ook altijd een ruime keus aan tweedehands elektrische rolstoelen in de showroom staan. Zo vinden we voor ieder budget een passende oplossing.

Interesse om onze elektrische rolstoelen zelf uit te proberen? Bezoek onze showroom!

Kom kennismaken met de rolstoelen met balanstechniek in onze showroom in Hedel. Liever eerst even contact? Bel ons of stuur een bericht. We helpen je graag verder!

Bel 088 - 045 0700 Stuur een bericht