Elektrische rolstoel

Wanneer je graag zelfstandig wilt (blijven) rijden maar bijvoorbeeld het gebruik van een handbewogen rolstoel niet meer lukt, dan kies je vaak voor elektrische ondersteuning of een elektrische rolstoel. Een rolstoel van 2KERR is ook een goede oplossing wanneer je een (loop)beperking hebt en er toch lekker (en wat langer) op uit wil.

Met een elektrische rolstoel kan je gemakkelijk wat langere afstanden overbruggen als dat met een handbewogen rolstoel of ter been niet (meer) lukt. Er zijn verschillende soorten:
• Voorwielaandrijving, deze rolstoel heeft grote wielen voor en kleine zwenkwielen achter. Deze rolstoel rijdt gemakkelijk over obstakels maar is minder stabiel.
• Achterwielaandrijving, deze rolstoel heeft voorop zwenkwielen en daarachter grote wielen. Deze rolstoel is zeer stabiel maar minder wendbaar.
• Midwielaandrijving, deze rolstoel heeft zowel voor als achter zwenkwielen met daartussen grotere wielen. Dit type rijdt gemakkelijk over schuine hellingen maar kan daarentegen snel vast komen te zitten.
• Elektrische rolstoel met balanstechniek, deze rolstoel heeft twee grote wielen en is voorzien van parkeersteunen. Deze rolstoel rijdt gemakkelijk over verschillende ondergronden en is zeer wendbaar.

Elektrische rolstoel met balanstechniek

Een elektrische rolstoel van 2KERR maakt gebruik van de Segway balanstechniek. Wat heel erg belangrijk is om te weten: je hoeft hier zelf niets voor te doen, je hebt niet per see een goede balans nodig. Door deze speciale techniek is het mogelijk om op 2 wielen te rijden. Dit type rolstoel wordt ook wel balansrolstoel genoemd. Zoals die naam al doet vermoeden, blijft deze rolstoel door de techniek zelf in balans.

Een elektrische rolstoel voor in de bossen?

In tegenstelling tot een ‘gewone’ elektrische rolstoel of een handbewogen rolstoel kan een rolstoel met balanstechniek met gemak rijden over veel verschillende soorten ondergronden. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld door het bos en over zandwegen te rijden. Je hoeft dus niet meer op zoek naar een wandelroute speciaal geschikt voor rolstoelen maar je kan gewoon overal komen met een balansrolstoel. Iedereen wil toch graag naar buiten!?

Het strand op met een elektrische rolstoel

Naast bospaden en zandweggetjes is ook het strand (weer) bereikbaar met een elektrische rolstoel. Op veel Nederlandse stranden is een speciale strandrolstoel te huur, maar hoe zijn zou het zijn als je gewoon met je eigen rolstoel het strand op kan? Dan is mogelijk met een balansrolstoel van 2KERR! Door te kiezen voor off-road/strand wielen rijd je met een balansrolstoel zo het strand op. Geniet van de vrijheid in een elektrische rolstoel met balanstechniek.

Elektrische rolstoel

Hoe werkt de rolstoel met balanstechniek?

Goed om te weten is dat de rolstoel zelf de balans houdt, de Segway techniek zorgt er 100 keer per seconde voor dat je perfect in balans blijft en dus niet omvalt. Dit type rolstoel beweegt met de gebruiker mee. Als je je lichaam naar voren beweegt zal de rolstoel gaan rijden en om te stoppen of achteruit te rijden beweeg je simpelweg naar achteren. De rolstoelen van 2KERR zijn voorzien van een afneembaar stuur of een joystick (afhankelijk van het merk en type) om naar links en naar rechts te sturen. Er zijn zelfs modellen waarbij je je lichaam ook gebruikt om naar links en rechts te sturen. Zo kan je geheel handsfree rijden, dat geeft natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid.

De elektrische balansrolstoel kan rond zijn as draaien en is daardoor zeer wendbaar, ook in kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld een lift. Dorpels en drempeltjes zijn voor jou als rolstoelgebruiker geen obstakel meer.

BI-GO balansrolstoel

De Bi-Go balansrolstoel geeft je het gevoel van ultieme vrijheid met een stoere look. Een robuuste no-nonsens oplossing voor mensen die hun eigen pad kiezen.

Meer informatie

FREEE balansrolstoel

Zeg je veiligheid en Duitse kwaliteit in 1 zin, dan heb je het over de Freee balansrolstoel. De Freee is een top segment machine met oneindige opties.

Meer informatie

GENNY MOBILITY balansrolstoel

Denk je aan de Genny, dan denk je aan het Italiaanse design. De Genny balansrolstoel heeft een uniek gestroomlijnde vorm met extra aandacht voor details.

Meer informatie

Elektrische balansrolstoel kopen

Het instap model elektrische rolstoel van 2KERR begint bij een prijs vanaf ongeveer € 11.500, afhankelijk van je wensen natuurlijk. Er zijn via de gemeente genoeg mogelijkheden voor het financieren van dit soort elektrische rolstoel. Je zou namelijk gebruik kunnen maken van de WMO of een PGB via je gemeente. De elektrische rolstoel van 2KERR valt in veel gevallen niet in het kernassortiment van de gemeente, daardoor wordt deze dus niet standaard verstrekt. Maar geen nood, het kan wel via een maatwerkvoorziening. Wij kunnen je hier uitgebreid over adviseren en we kunnen je helpen met de noodzakelijke procedure.

Naast de nieuwe rolstoelen met balanstechniek heeft 2KERR ook altijd een ruime keus aan tweedehands elektrische rolstoelen in de showroom staan. Zo vinden we voor ieder budget een passende oplossing.

Ga de uitdaging aan en probeer de elektrische rolstoel met balanstechniek in onze showroom!

Kom gratis kennismaken in een van onze showrooms in Oss of Nieuwerbrug en ervaar zelf de vrijheid!

Bel 088 - 045 0700 Proefrit maken?