Tips voor het opladen van je balansrolstoel

Nu het kouder begint te worden moet je extra goed opletten met het opladen van je balansrolstoel. Staat je balansrolstoel bijvoorbeeld in een schuur of garage? Dan heb je kans dat je balansrolstoel niet (goed) oplaadt. Lees de volgende tips zodat je goed voorbereid bent.

Accu balansrolstoel opladen

Om een accu goed op te kunnen laden is een minimale temperatuur nodig, wanneer het in de winter bijvoorbeeld te koud wordt in je schuur of garage zal de balansrolstoel niet opladen. Wanneer je de stekker in het stopcontact doet zullen de lampjes wel gaan branden maar door de (te) lage temperatuur wordt het signaal van de lader niet aan de accu doorgegeven. Het lijkt alsof je balansrolstoel oplaadt maar dat is dus niet het geval.

Het opladen van je balansrolstoel kan je in de winter dus het beste binnen doen of in ieder geval in een ruimte die op kamertemperatuur is. Een inpandige berging of een verwarmde garage is uiteraard een goede oplossing.

Met deze tips gaat de accu van je balansrolstoel langer mee:

  • Check altijd de gebruiksaanwijzing voor jouw specifieke accu en volg de instructies goed op.
  • Vermijd extreme temperaturen, het beste parkeer je je balansrolstoel in een ruimte op kamertemperatuur.
  • Probeer de accu nooit helemaal leeg te rijden. Gebeurt dit toch, dan is het belangrijk dat je jouw balansrolstoel zo snel mogelijk oplaadt, om diepontlading te voorkomen.
  • Laad de balansrolstoel dus regelmatig op, ook al gebruik je hem wat minder. Doe dit minimaal eens per maand.
  • Zorg dat je bandenspanning op orde is, een lage bandenspanning betekent een hogere rolweerstand en dat zal meer van de accu vergen.

Twijfel je over de levensduur van je accu of heb je nog vragen over het opladen van je balansrolstoel? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder!

Heb je vragen over de accu? Neem dan gerust contact met ons op!

Bel 088 - 045 0700 Contactformulier