Wat is een balansrolstoel?

De balansrolstoel kan je in het kort omschrijven als een rolstoel met Segway balanstechniek. Het wordt ook wel een Segway rolstoel of Seated Segway (zit-Segway) genoemd. De balanstechniek maakt het mogelijk om op twee (parallel geplaatste) wielen te rijden. De gebruiker hoeft het alleen maar te bedienen, terwijl de techniek er 100 keer per seconde voor zorgt dat je perfect in balans blijft en dus niet omvalt. Er zijn steeds meer producten op de markt die balanstechnologie gebruiken voor een rolstoeloplossing. Of lijkt het toch meer op een scootmobiel of elektrische rolstoel? Zeg jij het maar, want het is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Het is een nieuw innovatief hulpmiddel waar nog veel onbekendheid over bestaat. Wij noemen het een balansrolstoel omdat het is bedoeld als mobiliteitsproduct voor mensen die niet of slecht kunnen lopen.

De Segway balanstechniek

Wij werken uitsluitend met de balanstechniek van het Amerikaanse merk Segway, de uitvinders van deze techniek. Deze Segway techniek is door de jaren heen bewezen als zeer veilig en betrouwbaar, waardoor het een goed platform is voor onze hulpmiddelen.

Daarnaast garandeert Segway met een wereldwijd servicemodel dat jouw kostbare product ook jaren na aanschaf nog steeds onderhouden en gerepareerd kan worden.

Het merk Segway is het meest bekende balanstechniek merk en zij zijn de uitvinders hiervan. Daarom wordt in de volksmond vaak de naam Segway gebruikt als typeaanduiding. Het is echter een uniek en beschermd merk.

Wat is een balansrolstoel?

De voordelen van een balansrolstoel

Een balansrolstoel rijdt dus altijd op 2 wielen en is hierdoor zeer compact en wendbaar:

  • Door de specifieke techniek kun je om je as draaien in kleine ruimten (denk aan een lift).
  • De afmetingen zijn vergelijkbaar met een lichtgewicht actieve rolstoel waardoor je gemakkelijk door deuropeningen of in kleine ruimten kunt rijden.
  • Daarnaast is de techniek zo verfijnd dat je je zeer gecontroleerd door bijvoorbeeld een drukke winkel kunt verplaatsen.
  • Tegelijkertijd bieden de sterke elektromotoren de mogelijkheid om op het fietspad met 20km/u naar huis te rijden.
  • De grote wielen rijden gemakkelijk over grover terrein en de balanstechniek heeft geen problemen met off-road omstandigheden.
  • Ze zijn makkelijk mee te nemen in de auto doordat het stuur, de rugleuning en de voetsteun zijn weg te klappen of weg te nemen.
  • Naast de functionaliteit is een balansrolstoel ook gewoon leuk om mee te rijden. Ze zien er modern en ‘cool’ uit waardoor ze niet stigmatiserend zijn!

Een balansrolstoel kan uit de voeten op allerlei ondergronden, daarom geeft het ook zoveel vrijheid. Natuurlijk is er verschil in mogelijkheden, afhankelijk van het specifieke model en bijvoorbeeld welke banden je gebruikt. In het algemeen gesproken is er veel mogelijk, meestal kan de balansrolstoel meer aan dan degene die erop rijdt.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Ga de uitdaging aan en maak een afspraak.

Maak een proefrit afspraak

Ga de uitdaging aan en kom vrijblijvend een proefrit maken in onze showroom.

Bel 088 - 045 0700 Maak een afspraak

BI-GO balansrolstoel

De Bi-Go balansrolstoel geeft je het gevoel van ultieme vrijheid met een stoere look. Een robuuste no-nonsens oplossing voor mensen die hun eigen pad kiezen.

Meer informatie

FREEE balansrolstoel

Zeg je veiligheid en Duitse kwaliteit in 1 zin, dan heb je het over de Freee balansrolstoel. De Freee is een top segment machine met oneindige opties.

Meer informatie

GENNY MOBILITY balansrolstoel

Denk je aan de Genny, dan denk je aan het Italiaanse design. De Genny balansrolstoel heeft een uniek gestroomlijnde vorm met extra aandacht voor details.

Meer informatie