Reizen met je balansrolstoel

We krijgen vaak een vraag over de mogelijkheden om je balansrolstoel mee te nemen op vakantie. Het gaat dan vooral om het vervoer met een vliegtuig, zodat je ook op je vakantiebestemming gebruik kunt maken van je balansrolstoel.

Vliegtuigmaatschappijen hanteren strakke regels, vooral ten aanzien van de Lithium-ion accu’s die ze meenemen in het vliegtuig. Hierdoor is het normaal gesproken niet mogelijk om een Segway mee te nemen. Echter wanneer het om een rolstoel gaat, zijn er wel mogelijkheden.

Sven en Bernadette Gravendeel zijn ervaringsdeskundige en hebben hiervoor het nodige pionierswerk verricht. Sven deelt graag zijn ervaringen hieronder.

 

SVEN GRAVENDEEL:

Wij hebben inmiddels een aantal reizen met de Segway gemaakt en deze is niet altijd heel uit de strijd gekomen. Dit komt omdat de mensen bij de bagageafwikkeling onbekend zijn met het apparaat en niet weten hoe ze hem moeten verplaatsen. Hierdoor leggen ze hem plat of schuift hij van de beveliging af en klappen in rust de steunen in. Allemaal heel vervelend omdat je dan de Segway aangeleverd krijgt met kapotte onderdelen. Affijn na vele malen proberen heb ik besloten om een speciale Flightcase te laten bouwen waar we de Segway gewoon in kunnen rijden. Dit heeft als voordeel dat als je met zijn tween bent en uitstapt op Schiphol je alle koffers in de flightcase kunt laden (inclusief eventueel rijplaten) en vervolgens kun je zelf met de Segway naar de balie rijden. Hier wissel je de zaak om en gaan de koffers op de band en de Segway in de flightcase. Even een aantal zaken zo snel op een rijtje waar je rekening mee moet houden

  • De Segway moet je van tevoren aanmelden via je reisagent met gewicht, soort batterijen etc.
  • Je moet ruimschoots de tijd nemen om in te checken want vaak is drie uur niet genoeg.
  • Voor de zekerheid nemen wij altijd ook nog een opvouwbare rolstoel mee.
  • De Segway kan in Amerika gewoon op 110 Volt opgeladen worden wat erg handig is.
  • Je moet de Segway wel even aanmelden bij je verzekeraar.
  • Als je gevlogen hebt gaat door het verschil in luchtdruk de lucht uit je banden, je kunt op internet een simpel 12 Volt apparaatje kopen waarmee je de banden weer op kunt pompen.
  • Anders dan in Nederland is in Amerika niet alles vlak waardoor het in rust zetten van de unit in een auto of elders wel eens een dingetje is. Hiervoor kun je simpel een klein plankje meenemen dat onder de achterste poot staat waarddoor je zelf de Segway vlak kunt zetten.
  • Houdt er rekening mee dat met het rijden in de auto je banden meeneemt zodat je hem kunt zekeren. Bij een rood stoplicht wil je namelijk geen 80 kg Segway in je nek.
  • Als een auto huurt kun je het beste vragen naar een Dodge Caravan voor 9 personen. Wellicht iets duurder maar hier past de Flightcase inclusief de losse Segway gewoon in.
  • Ik kan nog veel meer tips doorgeven maar dan moeten we wellicht even bellen.

Heb je interesse in de transport box? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op