Back-office medewerker gezocht | Part-time

2KERR zoekt op korte termijn een invulling voor de vacature van back-office medewerker. Het gaat om minimaal drie dagen per week, binnen een klein maar hecht team. Medewerkers van 2KERR zijn flexibele team players die graag hun schouders zetten onder de ontwikkeling van een innovatief en groeiend bedrijf met internationale ambities.

2KERR biedt voor haar klanten een servicemodel ten aanzien van zowel de balansrolstoelen als de elektrische rolstoelen. Daarbij heeft 2KERR een groot netwerk van leveranciers en verkooppartners, zowel in Nederland als daarbuiten. De functie betreft een combinatie van service coördinatie en orderadministratie werkzaamheden. Hierbij ben je de spil binnen de interne organisatie, maar de schakel tussen 2KERR en haar klanten en leveranciers. Een belangrijke job om alles soepel te laten verlopen en tevreden klanten te houden. De werkzaamheden vinden plaats op het kantoor van onze bedrijfslocatie (nu nog Oss, dit wordt Hedel).

De functie:
De functie omvat de volgende werkterreinen:
– Service coördinatie met klanten
– Service planning voor de werkplaats
– Service order verwerking en facturatie
– Coördinatie van bestellingen
– Verwerking nieuwe orders en uitzetten deelbestellingen
– Controle doorlooptijden leveringen en goederen ontvangst
– administratieve verwerking in Exact Online

Binnen 2KERR wordt gewerkt met Exact Online voor de centrale bedrijfssoftware. Het volledige interne proces van offerte, order, bestelling, ontvangst en levering loopt door dit systeem. Goede computer vaardigheden zijn vereist en uiteraard is kennis van Exact Online een pré. Vanzelfsprekend wordt on the job training verzorgt om de specifieke producten en processen te leren kennen.

De ideale kandidaat:
– is flexibel, zelfstandig en initiatiefrijk
– is een team player die goed rendeert in een hectische omgeving
– is iemand die structuur en organisatie kan aanbrengen
– heeft een aantal jaren werkervaring
– heeft ervaring met computerprogramma’s (bedrijfssoftware)
– spreekt Engels (liefst ook Duits)
– is op korte termijn beschikbaar
– is woonachtig in de regio Oss-Den Bosch-Zaltbommel
– affiniteit met de branche is een pré

Aanbod:
– Een afwisselende functie met veel verschillende werkzaamheden
– Direct contact met zowel leveranciers als met klanten
– Doorgroeimogelijkheden binnen een groeiend bedrijf
– Parttime functie met groei mogelijkheid naar fulltime
– Marktconform salaris binnen salarisschaal 7/8
– Onze branche valt onder de COA Metaal en Techniek

Over 2KERR

2KERR is onafhankelijk specialist in balanstechniek (bekend van Segway) ten behoeve van hulpmiddelen, ook wel balansrolstoel genoemd. Deze producten geven mensen met een loopbeperking zowel meer vrijheid, als functionaliteit en plezier. We zijn een fris en innovatief bedrijf met mooie producten die echt iets toevoegen aan de maatschappij in een opkomende groeimarkt. Servicegerichtheid is een van onze belangrijkste kernwaarden. Bij 2KERR kom je te werken in een informeel team waar teamspirit, plezier en daadkracht samengaan.

Interesse?

Ben jij de teamplayer die mee wil werken aan de groei van 2KERR? De sollicitatieprocedure wordt gecoördineerd door Koen. Stuur je overtuigende motivatie en CV aan Gerhard Breugem via info@2kerr.com. Wil je meer informatie over de vacature? Mail dan naar info@2kerr.com of bel naar 0412 – 488 705.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.