"Eindelijk zelf naar de stad, manege en vrienden!"

“Dankbaarheid en vrijheid”

Als klein kind droomde ik altijd van het zelfstandig voortbewegen zonder iemand nodig te hebben. Lang verhaal kort, ik heb Cerebrale Parese en het is voor mij onmogelijk om zonder me ergens aan vast te houden, te lopen. Daarnaast heb ik 70% van de functie in mijn rechterarm niet vanwege spasticiteit. Dus toen ik de Omeo 2 jaar geleden tegenkwam via mijn broer die me erop wees, kon ik mijn geluk niet op!

1 jaar geleden, op 15 juni 2019, mocht ik hem dan eindelijk ophalen, mijn eigen blauwe Omeo. Ik was nerveus maar ook heel enthousiast en dat zorgde voor hilarische herinneringen, want de Omeo kun je besturen met zowel je lichaam als de joystick. Toen ik voor het eerst bewoog met mijn lichaam, vond ik het eng maar ook mind-blowing en ik was gedreven om deze rolstoel onder de knie te krijgen. Evenals zijn snelheid, die loopt namelijk op tot wel 20 km/u en ik ben iemand die best wel van snelheid houd. De Omeo was dus een perfect match, zoals ze weleens zeggen.

 

Als 5 jarig meisje begon ik op de manege in de Boekend. Iedereen stond er daar met volle moed in. Het zou goed voor mijzelf zijn en ook therapeutisch helpen. Dit bleek inderdaad ook zo en daarnaast vond ik het GEWELDIG. Op het paard was ik vrij, zonder rolstoel en kon ik mijn hoofd leeg maken. Het enige wat er nog ontbrak toen ik ouder werd en ook graag eens zelf naar de manege wilde gaan, was de vrijheid om dat ook te doen en te kunnen.

Ik had nooit durven dromen dat nu, 13 jaar later, ik zou kunnen zeggen tegen mijn ouders: “Mam en pap, ik ben even weg”. Boodschappen doen, naar vrienden in de stad, naar de manege of naar school. En ik ben nog nooit zo ontzettend dankbaar geweest voor de mogelijkheid dat ik dit mag en KAN doen.

Rolstoel gebondenheid is over het algemeen geen pretje maar de Omeo heeft voor mij kansen gecreëerd die van onschatbare waarde zijn in mijn leven. Het leven is en blijft een feest, of je nou rolstoel gebonden bent of niet. En ik ben van plan om ervan te blijven genieten!

Wil je net als Gina een balansrolstoel rijden? Neem dan contact met ons op of vul het invulformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Tot snel!

Ga de uitdaging aan en kom vrijblijvend een proefrit maken in onze showroom

Bel 088 - 045 0700 Proefrit maken!

OMEO balansrolstoel

Ben je op zoek naar een extra uitdaging? Dan is de Omeo iets voor jou. Door middel van een dynamische zitting bestuur je de hele machine met je bovenlichaam.

Bekijk deze OMEO balansrolstoel