"Inmiddels ben ik zo goed als pijnvrij en ik slik geen medicijnen meer!"

No-nonsenseman Sjoerd van den Berg deinst nergens voor terug. Met zijn handbewogen rolstoel ging hij overal naartoe, maar hij kreeg schouderproblemen. “Mijn armen zijn al twintig jaar armen en benen tegelijk. Ik kreeg veel pijn, slikte vier keer per dag zware pijnstillers, die maar tien procent van de pijn wegnamen.

Ik sliep slecht, werd kribbig, kon minder doen vanwege de vermoeidheid en ging redelijk stoned de dag door. ‘Wil ik een goed leven leiden en over twintig jaar nog schouders hebben, dan moet ik nu iets doen,’ dacht ik.”

Sjoerd had al eens eerder de Genny uitgeprobeerd. “Ook een balansrolstoel, een mooi designapparaat. Ik rijd graag door ruig terrein. Bepaalde delen van de stoel waren echter moeilijk schoon te houden en dit gaf problemen.

Vorig jaar werd ik geattendeerd op de Freee en de Bi-Go. Ik heb beide uitgeprobeerd en gekozen voor de Bi-Go. Dat is de meest nononsensevariant. Hij zit perfect en zijn robuuste uiterlijk was doorslaggevend. De stoel is heel mechanisch, geen haperingen dus bij een los contactje. Beweeg ik naar voren, dan gaat de stoel naar voren. Hetzelfde geldt voor de beweging naar achteren. Ik stuur met mijn handen en sta ik in standje rust, dan hoef ik alleen maar de hendel over te halen om de steuntjes naar beneden te klappen. Heerlijk simpel en ik kan de Bi-Go na een boswandeling met mijn assistentiehond Offra gewoon afspuiten.

Ook het rijden over heuvelachtig terrein, zoals laatst in Luxemburg, doorstaat hij prima. Zelfs een enorm steil straatje dat ik met de handbewogen rolstoel nooit had kunnen nemen. Zo gaaf!”

Sjoerd rijdt sinds dit voorjaar in zijn Bi-Go. De perfecte oplossing voor hem, maar daar dacht de gemeente anders over. “De gemeente wilde zich strikt aan hun beleid houden en daar kwam de Bi-Go niet in voor. Ik moest maar genoegen nemen met een zware, logge en lompe elektrische rolstoel, die nauwelijks in de bus paste en maar tien kilometer per uur reed. Mocht de stoel na een maand toch niet bevallen, dan moest ik maar weer contact opnemen. Van de zotte, zeker als je het hebt over bezuinigen! Na een halfjaar waren we nog geen stap verder en hebben we het tv-programma Kassa ingeschakeld.

Toen we met de camera bij de gemeente aanklopten kregen we zo’n standaardverhaal, maar de volgende dag werden we gebeld. We – mijn moeder, de presentatrice zonder camera en ik – waren uitgenodigd voor een gesprek met de wethouder. In een halfuur concludeerde ook de wethouder dat de Bi-Go inderdaad een totaaloplossing was, voor dezelfde prijs of zelfs lagere prijs dan de elektrische rolstoel. Ik kreeg een pgb, inclusief een bedrag voor het onderhoud. Drie weken later had ik mijn Bi-Go. Deze heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Inmiddels ben ik zo goed als pijnvrij en ik slik geen medicijnen meer!”

Wil je net als Sjoerd een balansrolstoel rijden? Neem dan contact met ons op of vul het invulformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Tot snel!

 

Ga de uitdaging aan en kom vrijblijvend een proefrit maken in onze showroom in Oss

Bel 088 - 045 0700 Proefrit maken!

BI-GO balansrolstoel

De Bi-Go balansrolstoel geeft je het gevoel van ultieme vrijheid met een stoere look. Een robuuste no-nonsens oplossing voor mensen die hun eigen pad kiezen.

Bekijk deze BI-GO balansrolstoel