WMO aanvragen voor een balansrolstoel
Is een balansrolstoel voor jou de beste oplossing? Dan dien je een maatwerk aanvraag te doen bij je gemeente en zal er een onderzoek worden gestart. Samen met de gemeente bekijk je welke hulp nodig is en hoe de gemeente daarin kan bijspringen.
Een balansrolstoel via het PGB
Een tweede manier voor ondersteuning vanuit de gemeente is het persoonsgebonden budget (PGB). Met een PGB is het mogelijk om een balansrolstoel (gedeeltelijk) vergoed te krijgen via de gemeente. Hiervoor kan je bij je eigen gemeente ook terecht bij het WMO loket.
Mogelijkheden via het UWV voor een balansrolstoel
In Nederland willen we iedereen een kans geven op de arbeidsmarkt, ook mensen met een fysieke beperking. Er is zelfs een participatie verplichting voor bedrijven om werkplekken aan te bieden voor mensen met een beperking, het UWV bemiddelt en ondersteunt hierbij. Het UWV kan bijvoorbeeld voorzieningen verstrekken zodat je ondanks je fysieke beperking je werk gewoon kunt uitvoeren. Een balansrolstoel van 2KERR kan hierbij een uitkomst bieden.
Hoe vraag ik WMO aan voor een balansrolstoel?
Veel van onze klanten hebben dit traject doorlopen en door hun ervaringen hebben we veel kennis opgebouwd om je te helpen bij je aanvraag. Daarnaast zien we de laatste jaren een duidelijke trend dat steeds meer gemeenten de voordelen gaan inzien van de 2KERR producten en overgaan tot een WMO verstrekking of PGB toekenning. We willen hiermee niet de indruk wekken dat dit voor iedereen van toepassing is. Maar het is duidelijk dat voor een bepaalde groep mensen dit de enige adequate oplossing is en ook steeds meer gemeenten komen tot dit inzicht. Wij kunnen je uitgebreid adviseren over een WMO aanvraag via je gemeente en we kunnen je ondersteunen bij de noodzakelijke procedure.