Welke wielen kies ik voor mijn balansrolstoel?

Omdat je met een balansrolstoel op verschillende ondergronden kan rijden zijn de juiste wielen erg belangrijk. Door de Segway balanstechniek is het mogelijk om op 2 wielen te rijden, de balansrolstoel is daarom zeer compact en wendbaar. Dit zorgt er wel voor dat een goede grip natuurlijk extra belangrijk is. Breng je vrijheid naar een nieuw level met andere wielen/banden onder je balansrolstoel. Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden.

All-season wielen voor een balansrolstoel

Een balansrolstoel wordt gebouwd op het onderstel van een normale Segway, de standaard Segway banden zijn echter niet geschikt voor het rijden op verschillende terreinen.

Daarom worden bij 2KERR de balansrolstoelen altijd voorzien van speciaal ontwikkelde all-season banden waarmee je gemakkelijk op verschillende ondergronden kan rijden. Deze band heeft een dieper profiel en dus rijd je gemakkelijk door de stad, over stoepen, kinderkopjes, gras en verharde paden. Zowel in de zomer als in de winter.

Off-road rijden met je balansrolstoel

Ga je vaak naar het bos of rijd je regelmatig op onverharde paden en door het zand? Dan raden we je altijd aan om ook een set Enduro Off Road wielen bij je balansrolstoel aan te schaffen.

De Enduro wielen hebben een kleine velg en bredere banden voor meer grip. Doordat de bredere band meer luchtdemping heeft rijd je een stuk comfortabeler, ook ideaal voor mensen met rugklachten. Met je balansrolstoel door de bossen of over het strand rijden is met deze Enduro wielenset geen enkele uitdaging meer.

Met je balansrolstoel het strand op

Wil je echt door het mulle zand crossen of door ander uitdagend terrein kunnen rijden? Dan zijn de Omeo off-road wielen een uitkomst. De brede band gecombineerd met een zeer goed profiel zorgt voor ultieme grip. Ook bospaden en zandwegen zijn geen uitdaging meer met deze Off-road wielenset.

 

Genny Off-road kit

Speciaal voor de Genny balansrolstoel is er ook een Off-Road kit verkrijgbaar. Deze kit bestaat uit speciale off-road wielen en wordt geleverd met extra brede spatborden ter bescherming.