"Ik voel me minder “gehandicapt” en rijd echt vol trots rond."

Door een wervelaandoening leeft Fiony Langestraat al ruim de helft van haar leven met chronische rug- en nekpijn en uitval in haar armen en benen. Tot ze vorig jaar ineens helemaal niet meer kon lopen; een online zoektocht bracht haar bij 2KERR. Lees hieronder verder en ontdek het inspirerende verhaal van Fiony.

“Mijn instelling was altijd: ik ben niet kapot. Maar ik heb moeten accepteren dat ik niet meer kan lopen. Hulpmiddelen zijn er om energie over te houden voor dingen die me voldoening geven. Het Rughuis heeft me geleerd om over die drempel te stappen en om weer positief over mezelf te denken. Ik ben op zoek gegaan naar hulpmiddelen die mij het leven weer een beetje terug konden geven. Heb van alles geprobeerd, maar omdat ik voorzichtig moet zijn met kracht op mijn armen was een gewone rolstoel geen optie. Je komt dan al gauw bij een scootmobiel terecht. Hoewel deze er voor gezorgd heeft dat ik weer naar buiten kon en weer onder de mensen kon zijn; voelde het toch niet als de perfecte oplossing voor mij.”

Fiony vervolgt: “Het imago speelde daarbij een grote rol. Ik heb mijn best gedaan om gewoon te negeren dat het zo stigmatiserend werkt maar helaas doet het toch iets met je eigenwaarde en gevoel. Ook de beperking dat je echt alleen maar op verharde paden kan rijden en groot en lomp bent in winkels hielp niet echt om mijn draai er in te vinden. Ik miste de natuur, wandelen met de hond en fietsen het allermeest.”

“Bij mijn zoektocht naar offroad rolstoelen kwam ik de Bi-Go tegen. Ik was meteen verkocht, dit moest hem zijn. In het begin werd ik afgeremd door mijn omgeving omdat dit te hoog gegrepen leek, hij is natuurlijk best prijzig en de meeste mensen kunnen dat niet even zelf betalen. Ik kon het echter niet loslaten, het voelde echt alsof de Bi-Go mijn leven weer grotendeels terug kon geven en was er echt van overtuigd dat het mij ging lukken.”

Ik denk altijd: “Eerst proberen voor je gaat zeggen dat het niet kan!”

“Na het maken van een proefrit bij 2KERR en uitgebreide uitleg was ik helemaal om. Het was fantastisch! Ik ben het traject van de WMO aanvraag meteen gestart, heb alle hulpmiddelen ingeschakeld die ik maar kon vinden om mijn kans te vergroten. Ik heb ondersteuning van een ergotherapeut gevraagd en ik heb de Bi-Go eerst een weekje gehuurd. Ik heb toen een filmpje gemaakt om goed te kunnen laten zien dat dit echt anders dan een gewone rolstoel is. De balansrolstoel is zo onbekend dat het voor de gemeente lastig beoordelen is of het echt het het standaard aanbod kan vervangen. Ik heb geluk gehad, mijn gemeente luistert echt naar je verhaal en wil helpen om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Hun grootste doel is dat je weer mee doet in de maatschappij. En dat is gelukt!”

"Je blijft dus in beweging zonder dat je loopt, dat is en heel groot voordeel.”

“Ik kan gewoon vanuit huis op de Bi-Go stappen en naar het dorp rijden, niet met een slakkengangetje maar gewoon snel, net als met de fiets rij je ongeveer 18 km/uur. In de winkels kan ik bijna overal komen, in kleine liften draai je gewoon om je as. Oneffen straten, stoepjes, grind, hellingen enz. zijn een makkie voor de Bi-Go.

De Bi-Go kan je heel secuur besturen, na een tijdje voelt het echt alsof je weer benen hebt die werken. Met de hond rennen door het bos, met de brede wielen naar het strand, steden bezoeken, uitstapjes, samen fietstochten maken en zelfs naar een concert gaan lukt weer. En alles zonder extra pijn!”

Fiony zegt: “Ik heb hard gewerkt om mijn romp sterker te krijgen dat heb je wel nodig want vooral als je lange tijd op snelheid wil blijven gebruik je echt veel spieren. Je blijft dus in beweging zonder dat je loopt, dat is en heel groot voordeel.”

Tenslotte voegt ze er nog aan toe: “De Bi-Go heeft er voor gezorgd dat ik me weer zelfverzekerd voel, ik zit gewoon anders op een Bi-Go dan op een scootmobiel. Ik voel me minder “gehandicapt”, rijd echt vol trots rond. Als je jezelf beter voelt straal je ook een andere energie uit. Ik kan me niet meer verstoppen en dat wil ik ook niet. Ik wil het liefst iedereen vertellen hoe geweldig een balansrolstoel is. Het is jammer dat veel mensen nog niet van het bestaan weten. Je wordt enorm veel bekeken en aangesproken op straat, mensen zijn echt nieuwsgierig. Er zijn al heel wat foto’s van de 2KERR sticker op mijn Bi-Go gemaakt!”

BI-GO balansrolstoel

De Bi-Go balansrolstoel geeft je het gevoel van ultieme vrijheid met een stoere look. Een robuuste no-nonsens oplossing voor mensen die hun eigen pad kiezen.

Bekijk deze BI-GO balansrolstoel

Ontdek net als Fiony de voordelen van een rolstoel met balanstechniek en maak een proefrit in onze showroom!

Bel 088 - 045 0700 Proefrit maken!